HR  /  IT

Ljuskice

Težnja za savršenim odnosno hollywoodskim osmijehom postala je naša svakodnevica. Jedan od načina postizanja prirodnog i lijepog osmijeha su keramičke ljuskice.

Ljuskice su tanke keramičke fasete koje se cementiraju na prednju površinu zuba i predstavljaju prvenstveno estetski nadomjestak.

Kod postave ljuskica potrebno je minimalno ubrusiti caklinu zuba, a time zubi, za razliku od postave krunica, ostaju većim dijelom intaktni. Ljuskicama možemo mijenjati boju zuba u slučaju tamnih i diskoloriranih zubi, oblik ili veličinu zubi te položaj zubi (razmaknuti zubi te neke manje ortodontske anomalije).

Za razliku od prirodnih zubi ljuskice su otporne na obojenja koja nastaju kao posljedica konzumacije čaja, kave ili pušenja cigareta.

Izrađuju se u dva posjeta. U prvom posjetu minimalno se reducira caklina zuba brušenjem te uzima otisak, a pacijent napušta ordinaciju opskrbljen provizornim ljuskicama. U drugom posjetu cementiramo laboratorijski izrađenu keramičku ljuskicu. Rezultat je lijep i prirodan osmijeh, a čvrstoća i otpornost takvih zubi usporediva je s prirodnom caklinom.